In januari 2018 is de Tijdlijn geopend. De tentoonstellingsruimte was bij de ingang van de bibliotheek Leersum. In mei 2019 kon de Tijdlijn verhuizen naar een eigen en aparte ruimte in de bibliotheek, die gehuisvest is in Sport- en Cultuurcentrum De Binder. De ruimte was verdeeld in 2 subruimtes: de tentoonstellingsruimte en de studieruimte. In het najaar van 2020 kreeg de ruimte een andere bestemming en is de tentoonstelling verhuisd naar de hal van De Binder op de begane grond.

Toegang tot de tentoonstelling is gratis en is te bezoeken tijdens de openingstijden van De Binder. Klik hier voor de actuele openingstijden. 

Naast de tentoonstelling wordt er ook 1 x per maand, op de laatste donderdag van de maand, van 19.00 - 20.00 uur, het archeologisch- / historisch koffie-uur gehouden. Iedereen is welkom om onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers (gesponsord door Plus Leersum). Aanmelden is niet nodig.

Er worden dan nieuwtjes gedeeld over archeologische projecten/vondsten in de gemeente en omgeving, bezoekers kunnen verhalen vertellen, voorwerpen, foto's of vondsten meenemen of luisteren naar de andere aanwezigen. Ook worden er wel eens gastsprekers of experts uitgenodigd voor het koffie-uur.

Wilt u ong. 1 x per maand een mail ontvangen met het laatste nieuws over de Tijdlijn zoals over het historisch-/archeologisch koffie-uur, dan kunt u zich hier inschrijven. De nieuwsbrief kunt u ook lezen bij 'nieuws'. Uitschrijven voor de nieuwsbrief doet u hier.

U kunt de Tijdlijn financieel steunen door een donatie over te maken naar NL 27 RBRB 0778 1435 38 t.n.v. Historische Vereniging Leersum, o.v.v. "donatie Tijdlijn". U kunt de Tijdlijn structureel steunen door lid te worden van de Historische Vereniging Leersum (€ 18,50 p.jr). U ontvangt dan ook 4 x per jaar het tijdschrift Hoetwas. Lid worden kan HIER.

 

Actueel nieuws:

Hou de facebookpagina en twitter van de Tijdlijn in de gaten of de agendaberichten in het huis-aan-huisblad De Kaap voor de data en evt. gastsprekers bij het archeologisch of historisch koffie-uur en over nieuwe thema’s en opening van de tentoonstellingen.

 

Wilt u per mail op de hoogte gehouden worden van de activiteiten en nieuwtjes van de Tijdlijn, schrijf u dan hier in. U ontvangt dan ong. 1 x per maand een nieuwsbrief in uw mailbox.

Archeologisch koffie uur

Foto: archeologisch-/historisch koffie-uur in de studieruimte.

Maak jouw eigen website met JouwWeb