Op woensdag 25 oktober 2023 organiseert de HVL in samenwerking met De Binder een echte pubquiz over Leersum, gemaakt door voormalig bestuurslid van de HVL Jan Meijer.

Locatie: theaterzaal in de Binder, Hoflaan 29, 3956 ED Leersum. Inloop vanaf 19.30 u. Aanvang om 20.00 uur. Toegang gratis.

De pubquiz bestaat uit 9 rondes van elk 10 vragen. Iedereen kan met de pubquiz meedoen. Weet je veel over Leersum en heb je een goede algemene kennis? Meld je dan aan (via onderstaande knop)! Er zijn geen kosten aan verbonden.

Je kan een team formeren van max. 5 personen. Bedenk een teamnaam en meld jouw team aan (vermeld hoeveel teamleden er zijn). Heb je geen team, maar wil je wel meedoen? Ook dan kan je je aanmelden. Je wordt dan bij een team of met andere individuele aanmeldingen in een team geplaatst. Aanmelden kan tot 15 oktober.

De spelregels:

  • Algemeen:

-er zijn teams van max. 5 personen. Ieder team heeft een eigen tafel. 

-er mag geen gebruik worden gemaakt van smartphones of andere apparaten en hulpmiddelen.

-wel mag je een vergrootglas en/of zaklamp meenemen (voor de plaatjes-ronde), pen en kladblok.

-zaal gaat om 19.30 u open en de pubquiz start om 20.00 uur. Het duurt tot ong. 22.00 / 22.30 u.

-iedere tafel heeft antwoordformulieren, kladpapier, één pen en bestelbonnen voor drank en versnaperingen van de bar.

-vermeld op ieder antwoordformulier én op iedere bestelbon de naam van het team (en tafelnummer).

  • De pubquizvragen:

-de vragen worden per ronde voorgelezen door een jurylid.

-na iedere vraag zijn er enkele minuten om in het team het antwoord te bespreken. Het antwoord wordt dan op het antwoordformulier vermeld (zorg dat de teamnaam op het antwoordformulier staat). Let op dat het antwoord goed leesbaar is.

-vragen kunnen op verzoek nog herhaald worden gedurende de denktijd na iedere vraag of aan het einde van de ronde.

-na iedere ronde (van 10 vragen) worden de antwoordformulieren opgehaald en door de jury beoordeeld. Een team dat in een ronde alle vragen goed heeft krijgt een beloning. 

-aan het begin van een nieuwe ronde worden de antwoorden van de vorige ronde gegeven. Ieder team kan dus bijhouden hoeveel vragen er goed zijn beantwoord. 

-aan het eind van de avond wordt bekend gemaakt welk team de winnaar is, dus de meeste punten heeft van alle rondes. Naast eeuwige roem, zijn er nog leuke prijzen te winnen. 

-er zijn veel vragen over de geschiedenis van Leersum (incl. afbeeldingen) en algemene vragen in de thema's: 'rekenen en taal', 'natuur', 'allerlei' en 'wetenschap'.

-bezwaar maken tegen een afgekeurd antwoord kan tijdens de pauze of na afloop bij de jury worden aangegeven. 

  • Zaal verlaten: 

-halverwege de avond is er een pauze en mag de zaal verlaten worden.

-ook mag de zaal verlaten worden nadat de antwoordformulieren per ronde opgehaald zijn.

-iedereen die tijdens een ronde de zaal verlaat, mag pas weer binnenkomen nadat de antwoordformulieren van die ronde opgehaald zijn. 

-wisselen van teamleden kan nadat bij iedere ronde de antwoordformulieren opgehaald zijn.

  • Eten en drinken

-het personeel van De Binder komt gedurende de hele avond in de zaal om de bestelbonnen op te halen (hou de bestelbon in de lucht) en de bestelling te bezorgen aan de tafel. 

-de bestelbonnen blijven bij de bar liggen, dus zorg ervoor dat de teamnaam en tafelnummer erop vermeld staan

-voor vertrek rekent ieder team/iedereen bij de bar de eigen drankjes en versnaperingen af

Belangrijk is dat je vooral een leuke, leerzame en gezellige avond hebt ! 

Heb je de smaak te pakken? Doe dan mee met de Pubkwis Utrechtse Heuvelrug. Gedurende 9 avonden (eerste dinsdag van de maand, van september tot en met mei) strijden verschillende teams in verschillende Heuvelrugdorpen om de eer. Hier wordt jouw algemene kennis getoetst met vragen over de actualiteit, muziek, cultuur, rekenen/taal etc. Er is altijd ook een plaatjesronde en een muziekronde. En er wordt vooraf een hint gegeven op de website. Kijk voor meer informatie op https://www.pubkwis.nl/ en meld je aan ! Het kost je niets.

 

 

 

 

 

 

 

.